10 Kasım Atatürk'ü anma günü ve Atatürk haftası

19 Ekim 2013 Cumartesi
Atatürk Haftası, 10 Kasım 1938 günü saat 9'u 5 geçe yaşamını yitiren Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına düzenlenen; onun yurtseverliği, inkılap ve ilkelerinin anlatıldığı, radyo ve televizyonda Atatürk'ün konuşmalarının kendi sesinden dinletildiği, Atatürk'le ilgili filmlerin gösterildiği haftadır. 10-16 Kasım tarihleri arasına karşılık gelir.

10 Kasım günü Anıtkabir ziyaret edilmekte, başkent Ankara'da resmi tören yapılmaktadır. Türkiye'nin genelinde de yas tutulmaktadır. Her yıl 10 Kasım günü trafikteki arabalar durur ve 4 dakika korna çalarak anma etkinliklerine destek verirler. Ayrıca, tüm bayraklar 10 Kasım günü yarıya indirilir.

0 yorum:

 
 
 

Merak ettikleriniz vardır belki

Sitemizden en güncel haberleri,videoları, dizi özetlerini ve fragmanlarını izleyebilirsiniz. Bununla da sınırlı değil; Futbol maç özetlerini geniş bir şekilde hd olarak takip edebilir gollerini seyredebilirsiniz. Sosyal medya ve teknoloji haberlerini de unutmuyoruz,en güncel ve faydalı konular sitemizde yer alacaktır. Sağlık ve moda sız olmaz dediğinizi duyar gibiyiz ve hak veriyoruz,bunlarda bulunacak. Webmaster arkadaşlar içinde temel konular yer alacaktır.
 
ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free