İşsizlik Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

4 Ekim 2013 Cuma İşsizlik Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler
 işsizlik sigortası başvurusuneden işsizlik sigortasısigorta başvurususigorta hesaplamasigorta şirketleri



İşsiz kalmak, sektör ya da meslek fark etmeksizin herkesin ortak korkusu. Özellikle de beklenmedik zamanlarda, beklenmedik sebeplerden ötürü. İşsiz kalmanız durumunda belirli resmi şartlar altında sizi garantiye alacak olan bazı yöntemler mevcut tabi. Bunlardan birisi belirli koşullar gerektiren işsizlik maaşı iken diğeri de koşulsuz bir şekilde sizi garantiye alabilecek olan işsizlik sigortası.
İşsizlik Maaşı Nasıl Alınır? 

İşsizlik Sigortası Nedir?

İşsizlik sigortası, çalışmakta olduğunuz bir iş yerinde çalışma istek, yetenek, sağlık ve yeterliliğinde olmanıza rağmen, kendi istek ve kusurunuz haricinde işsiz kalmanız ihtimalinde, kayıplarınızı kısmi olarak da olsa telafi ederek sizin ve ailenizin zorluk aşamasını engelleyen, sigortacılık yöntemi ile ilerleyen ve devlet tarafından kurulan zorunlu bir sigorta türüdür.

Neden İşsizlik Sigortası

İşsizlik sigortası ile işinizi kaybetme tedirginliğini yaşamadan çalışma hayatınıza devam edebilir, işsiz kalsanız bile yeni bir iş bulana kadar ödemelerinizi karşılayabilirsiniz.




İşsizlik Sigortası Kapsamı

Sigorta başvurusu yapan işsizlik sigortası sahipleri, sigorta şirketleri tarafından belirlenen tutarlara kadar bir tür ön kredi gibi sigorta yaptırarak, şirketten şirkete değişen şartlar ve teminatlar kapsamında işsizlik sigortası kullanırlar.
İşsizlik sigortası kapsamı içerisine pek çok durum girse de öncelikli olarak gördüklerimiz şöyle:
  • Sigorta başlangıcında işsiz kalacağını bilmek.
  • Sigortalı mevsimsel ve çalışmaya ara verilmesinin doğal olduğu bir işte çalışıyorsa.
  • Sigortalı belirli projelerde çalışıyorsa ve bu projeler biterse.
  • Sigortalı isteyerek işsiz kalmışsa veya istifa etmişse ya da emekli olmuşsa.
  • Sigortalının kusuru veya suçu sonucu işten çıkarılması söz konusu olursa.
  • Sigortalının lokavt veya grev nedenleri ile iş sözleşmesinin askıya alınmış olması.
  • Savaş, düşman hareketleri, çarpışma (savaş ilan edilmiş olsun olmasın), ihtilal, ayaklanma ve bunların gerektirdiği inzibati askeri hareketler nedeniyle oluşan işsizlikler.
İşsizlik sigortası başvurusu dahil olmak üzere pek çok sigorta türü için sigorta şirketleri tarafından hazırlanan ayrıcalıkları bir ekranda görmek ve sigorta başvurusu yapmak için Hangikredi.com sigorta hesaplama aracı 7/24 hizmetinizde. 


0 yorum:

 
 
 

Merak ettikleriniz vardır belki

Sitemizden en güncel haberleri,videoları, dizi özetlerini ve fragmanlarını izleyebilirsiniz. Bununla da sınırlı değil; Futbol maç özetlerini geniş bir şekilde hd olarak takip edebilir gollerini seyredebilirsiniz. Sosyal medya ve teknoloji haberlerini de unutmuyoruz,en güncel ve faydalı konular sitemizde yer alacaktır. Sağlık ve moda sız olmaz dediğinizi duyar gibiyiz ve hak veriyoruz,bunlarda bulunacak. Webmaster arkadaşlar içinde temel konular yer alacaktır.
 
ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free